Sugar in the morning...

Hade en mycket trevlig kväll igår. Två gamla vänner som drack lite vin och pratade strunt och gamla minnen. Man vet att man är gammal när man säger "kommer du ihåg när..." och inser att det är nästan ett decennium sedan det hände. Kvällen slutade inte där utan vi gick vidare till Manis och sen till Radjos för att "lufta mig" som hon uttryckte det :) Det var alltså jag som behövde luftas eftersom jag inte varit ute på för länge. Det var väldigt blandat med folk, inte så många jag kände igen vilket är lite märkligt med tanke på att alla känner alla i den här byn.

Drog på mig en ordentlig förkylning förra helgen och den är fortfarande inte borta. Jag är snuvig och hostar fortfarande lite men det är ingenting jämfört med förra söndagen, då var jag riktigt dålig. I natt tänker jag sova mer inför morgondagens tenta än vad jag gjorde förra veckan. Hoppas det visar sig i resultatet också.





I fredags när jag kom hem var jag less. På mig själv. Jag har haft så många ursäkter till varför jag mår som jag mår men aldrig kommit den riktiga sanningen närmre. Jag stängde av tvn och lade mig och började läsa Bitten Jonsson och Pia Nordströms bok Sockerbomben. Jag har varit till Bittens center för många år sedan på gruppsamtal för tonåringar och det resulterade i lite kontakter och ett försök till bättring. Det kom så långt att jag mådde bättre ett tag för att sedan gå tillbaka till samma vanor igen efter en jobbig period. Det var många år sedan jag läste boken och jag känner att jag är mer mottaglig för innehållet nu än vad jag var då. Så nu har jag beslutat mig för att bli helt sockerfri. Det betyder HELT sockerfri. Jag har rensat ut mitt skafferi från alla saker som innehåller socker och andra farliga tillsatser. Allt som har ett E-nummer i innehållsförteckningen rök. Jag tycker att det är skrämmande vad mycket farliga tillsatser som finns i maten vi konsumerar utan att reflektera över det. Jag hittade en bra hemsida som förklarar vad de olika E-numren står för och vilka bieffekter de kan ge. Även om jag har en genetisk risk att drabbas av vissa sjukdomar tänker jag då banne mig inte hjälpa kroppen att bli sjuk. Jag vet att det inte kommer att bli lätt, vi är ju vanemänniskor. Men jag tror att det kommer att bli min räddning.

Här är nåt sjukt jag lärde mig: Kakao innehåller i vissa fabrikat, E524 Natriumhydroxid, även känt som KAUSTIKSODA, ett ytterstfrätande medel som man använder att rensa avlopp med! Vansinne!!

Ett exempel från boken:
"Sockerinnehållet i två burkar vanlig läsk (som motsvarar ungefär 20-24 teskedar rent socker - 1 tesked innehåller 4,2 g socker) minskar effektiviteten hos de vita blodkropparna med 92 % i fem timmar. Kommer det då en elak bakterie eller ett elakt virus i din väg så har du inte stor chans. Kanske något att tänka på om du ofta är sjuk?"




Jag vet då vad jag tänker. Vad tänker du?

RSS 2.0