En nolla till

Så var vi igång och det verkar bli riktigt kul! Jag har 4 min med pendeln till skolan, det är fina lokaler och lätt att hitta. Var lite nervös för första dagen men redan på en gång blev vi indelad i klasser och nollegrupper. Sedan fick vi lite information om skolhuset mm, efter det fick alla byggteknikerna gå till en annan sal där vi fick ytterligare info. Dags för lunch, då gick vi i nollegrupperna eftersom det var smidigast då vi är över 180 studenter. Så jag satte mig med några grabbar (tror det går en tjej på 5 killar eller nåt, verkar som så iaf. Kanske mer, vad vet jag) och snackade lite, trevliga killar allihopa. Efter lunch var det dags för rundvandring i huset med hjälp av en lärare och det kan jag säga att mina vader och bakdel kommer bli såå tränad tack vare alla trappor som är i huset. Våra lektioner kommer till största del hållas på våning 6. Det som återstod var att vi skulle få vårt nollekit för att vi ska kunna kännas igen lätt. Vi fick redan när vi kom ett band att ha runt handleden, typ ett festivalband. Utan nollekitet kommer vi inte att få serveras i Björns, sektionsbaren. Det består av: armbandet, en nyckelkedja med ett laminerat papper med div info och tokerier och kommunikationsbollar. Och vad är det undrar ni, jo det ska jag tala om, det är ett diadem med två glitterbollar som sitter fast nån dm ovanför huvudet i fjädrar. Så när man ska kommunicera med varandra måste man skaka på huvudet för att bollarna, eller antennerna, ska röra på sig. Fiffigt va? Och ack så lustigt när drygt 300 pers (vi, data/elektro och byggproduktion) har sådana på sig. Undrar vad folk vi mötte på vägen till Björns tänkte när de såg oss. Sen lirade vi lite Volleyboll i sanden en stund, mitt knä gör ont för inte kan man göra nåt halvdant heller. Var nära att gå ner i spagat flera gånger, något som jag kan göra men gärna efter lite uppvärmning, vilket inte blev fallet nu så därför har jag också lite ont i ena låret. Men men, det ska kännas att man gjort nåt. :)

Det är ett fullspäckat schema med många intressanta och spännande inslag, bla ska vi på studieresa till tre olika byggen på onsdag. Det ska bli riktigt kul :) Massa fester är inplanerade också så det är bara att förbereda sig mentalt!

Nu är jag så trött efter dagens alla intryck så det blir nog en tidig kväll, ska ju vara i skolan kl 8 imorgon för då börjar en introduktionskurs i datateknik följt av introduktion i matematik. Jag längtar! :)

Det kommer bilder på nollekitet sen, har inte hittat sladden till mobilen nu bara.

Massor av kramar! <3

Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen flyttat ner till nya lägenheten och på en gång började jag måla. Mamma och lillebror han nästan inte stänga dörren innan jag sprättade upp färgburken. Så igår eftermiddag grundmålade jag insidan av tre garderober och taket i hallen, sedan orkade jag inte mer. Bäddade upp sängen i vardagsrummet och kastade mig in i duschen, ljuvligt!

Idag har jag grundmålat lådor och hyllplan till en garderob i hallen, överskåpen till  de 6 garderober som finns i lägenheten och en stor garderob till, taket i vardagsrummet och insidan av garderobsdörrarna. Nu kna jag inte göra så mycket mer då jag väntar på en skruvmejsel och min "sambo" som kommer med den. Hennes syster och svåger har varit här och börjat lite, målat tak i sovrummen och hallen en gång och målat väggarna i hallen. Nu är det bara taket i köket, måla lister och spackla/slipa/tapetsera i alla rum och lägga nytt golv i alla rum utom eventuellt vardagsrummet. Jag blir trött bara jag tänker på det, men det ska bli skönt när det är klart. Just nu har jag lite ont i nacken, det tar på att måla stirrandes i taket.


Var till Falun och Dalhalla i helgen. Jag och en kompis hälsade på hennes syster och drog med henne på A night at the Opera -  A tribute to Queen. Det var helt fantastisk, jag har aldrig varit till Dalhalla förut så bara det var the icing on the cake. Men att sedan få uppleva fantastisk musik i världsklass var otroligt. Allt var perfekt, utom vädret förstås. Det regnade nästan hela tiden men vi hade utrustat oss till tänderna med regnkappor och filtar. En bonus för mig var ju att jag kände halva kören och fick möjlighet att träffa några som jag inte träffat på ca två år. Roligt att träffa dem, har saknat några speciellt. Kände mig stolt som en tupp när jag satt där och lyssnade på mina fantastiska vänner. Vill tacka dem och alla andra för en minnesvärd kväll som avslutades med ett fyrverkeri i den regniga sommarnatten.

På lördagen innan vi skulle åka hem åkte vi till min kompis systers fest- och presentbutik och skojade oss lite. Knäppte lite fula kort med diverse attiraljer och peruker på oss. Tur att inte allt hamnar på internet säger jag, har ju ett rykte att tänka på ;)

Lika bra att återvända till arbetet om det ska bli klart nån gång. Fast just nu är jag låst med målningen då jag behöver den där skruvmejseln för att skruva bort några konsoler i en garderob för att kunna grundmåla den. Skulle gärna vila ögonen en stund också men det får nog vänta liksom jag.

God kväll på er från ett regnmulet Stockholm! :)
Kram







RSS 2.0